© 2013 - 2023, KredittkortPåNett.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Kredittkort tips
Beste kredittkort i Norge
Når man skal gå til anskaffelse av et kredittkort har man mange muligheter. Dagens marked kan tilby et vell av forskjellige kort som alle har ulike fordeler, rabatter og priser.

For å finne det beste kredittkort i Norge for ens eget bruk er det derfor helt essensielt å sammenligne forskjellige kort for å se på hvordan de passer for det man har tenkt å bruke sitt kredittkort til.

Når man sammenligner kredittkort er det en rekke ting man bør se på, og i denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan man kan gå frem for å finne det best mulige kredittkortet for sitt personlige bruk.

Kredittgrense
Kortets kredittgrense setter rammer for hvor mye kreditt man kan ha på kortet av gangen. I dag kan man få relativt høye kreditter på opp mot 150.000 kroner. Ved behov for bruk av høye beløper bør dette altså vektes i ens valgprosess, samtidig som at man bør huske på at lavere grenser også gir forbruksrammer som kan være fornuftige i det lange løp.

Dersom man vet at man kan betale tilbake beløpet før kredittens renter begynner å løpe, kan høye grenser være et godt og rentefritt alternativ til forbrukslån av lignende beløper - men da er det viktig å være sikker.

Renter og gebyrer
Når man låner penger med kredittkort og ikke får betalt tilbake beløpet før de rentefrie dagene utløper, må man betale renter på dette beløpet. Disse rentene varierer mellom forskjellige kort, og lavere renter er derfor fordelaktige samtidig som at man også bør være oppmerksom på hvor lang rentefri periode kortet tilbyr.

Dersom man skal låne større beløper som man vet at man ikke rekker å betale tilbake i tide, kan det være en god idé å heller vurderer å ta opp et forbrukslån som generelt tilbyr lavere renter enn kredittbeløp som betales tilbake med renter.

Forskjellige kredittkort opererer også med ulike typer av gebyrer for visse tjenester, som blant annet ofte er uttak av penger i bank og minibank og eventuelt for bruk i visse utland. Det kan derfor være en god ide å sammenligne kortenes gebyrbetingelser, samtidig som at dette ikke nødvendigvis behøver å være en trekkfaktor om man ikke skal bruke kortet til gebyrbelagte tjenester.

Forsikringer, bonuser og fordeler
Noe av det beste med dagens kredittkort på nett er at de tilbyr forskjellige fordeler i form av blant annet rabatter på utvalgte handlesteder og forskjellige typer av forsikringer. Rabatter og bonuser gis som oftest til kunden gjennom såkalte Cashback-ordninger som gir oppsparte bonus-penger tilbake til kunden.

Noen kort er spesialiserte for eksempelvis bensin- og drivstoffrabatter, andre på reiserabatter mens andre igjen gir mer generelle oppsparinger fra shopping på utvalgte steder. Å se nøye på disse fordelene før man velger sitt kredittkort kan bli en kilde til gode oppsparinger og større økonomisk frihet med kortet.

I tillegg er forsikringer inkludert i kredittkortet en vanlig fordel, og mange kort kan i dag tilby blant annet reise- og avbestillingsforsikringer integrert i kortet. Dette kan bety potensielt store besparelser for den som reiser mye, og reiseforsikringene inkludert i slike kredittkort er generelt av god kvalitet på samme måte som forsikringer man betaler for.

Generelt bør man også se på kortets betingelser i forhold til bruk i inn- og utland, ettersom visse kort spesialiserer seg på en av delene - det finnes gode kort både for dem som skal bruke dem i Norge og ellers i verden. Veien til det beste kredittkorteti Norge går altså gjennom en sammenligning av alt fra kredittgrenser til innebygde forsikringer - og kan føre til at du finner akkurat det kredittkortet som passer deg og ditt bruk best.

Forbrukslån
Mest populære kredittkort
Kredittkort på nett
Kredittkort på nett
365Direkte MasterCard
Følg oss på facebook