© 2013 - 2023, KredittkortPåNett.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Kredittkort tips
Begynn å bruke et system for vaktplan før du mister kontrollen
Ansatte er den viktigste resursen for tilnærmet alle selskaper, og det gjelder uansett om en organisasjon har mange millioner ansatte eller bare en håndfull.

Å anskaffe et system for vaktplan står kanskje ikke øverst på prioriteringslisten til alle nystartede selskaper, men det kan være mye tid og penger å spare på å etablere en langsiktig og skalerbar løsning allerede når man har noen få ansatte.

Små selskaper kan være ekstra sårbare for feil
For et selskap med en eller to ansatte kan det kanskje være håndterbart med en vaktplan i Excel eller tilsvarende i en periode, men allerede på dette stadiet kan det lønne seg å begynne å se på forskjellige alternativer for mer profesjonell håndtering av vaktplan og tilknyttede prosesser.

Det er viktig å huske på at vaktplanen ikke eksisterer i et vakuum, den henger tett sammen med alt fra registrering av sykefravær til stillingsprosenter, avtaler og lønnsutbetalinger.

Små selskaper har verken en egen lønnsavdeling, bemanningsansvarlig eller HR-avdeling, noe som faktisk gjør fordelene med et profesjonelt vaktplansystem enda større. Det er mye enklere å utbetale lønn når alle vakter er korrekt registrert, og selv små misforståelser kan bli kritiske for et lite selskap med en eller to ansatte – da er det greit at alt er godt dokumentert.

Skalerbarhet er alfa og omega
Det finnes mange eksempler på større selskaper og organisasjoner som har presset egne løsninger i Excel helt til grensen. Det er teoretisk mulig å lage brukbare løsninger selv, kanskje til og med lage nettløsninger og portaler som de ansatte kan bruke.

Samtidig finnes det alltid en grense, og det i tillegg til at det neppe kan forsvares å bruke utrolig mye tid på å lage et eget system.

Med et skalerbart vaktplansystem er det enkelt å utvide bemanningen med nye ansatte, uten at det medfører en mengde ekstra administrasjon.
Forbrukslån
Mest populære kredittkort
Kredittkort på nett
Kredittkort på nett
365Direkte MasterCard
Følg oss på facebook