© 2013 - 2023, KredittkortPåNett.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Kredittkort tips
Derfor er kredittkort gratis å bruke
Mange spør oss hvorfor det er gratis å eie og bruke et kredittkort, og hvordan banken da klarer å tjene penger på tjenesten sin.

Det er naturligvis ikke slik at bankene tilbyr sine kredittkort bare for å være hyggelig, men at de tjener penger når du bruker kredittkortet. Svaret er enklere enn hva man tror - og det er faktisk butikkene som betaler for at du skal kunne bruke kredittkortet ditt.

Praksisen er svært vanlig i Norge, der det er butikkene som betaler et gebyr fra 1,5 til 2,5% hver gang du handler med et kredittkort. Banken/kortutstederen skal ha dette gebyret, men vi nordmenn har blitt såpass bortskjemte at vi ikke behøver å betale for det.

Skal man betale med kredittkort i enkelte nettbutikker eller i utlandet, så vil man kunne oppdage at man blir nødt til å betale dette gebyret selv.

I tillegg tjener naturligvis banken gode summer på de kundene som ikke betaler regningene sine innen forfall. Med svært høy rente på kredittkort ramler nok også tusenlappene inn her, og sammen med gebyrene er dette årsaken til at kredittkort er gratis for kunder flest.

De få som ikke bruker kredittkortet på "riktig måte" gir banken nok inntekter til at resten av oss kan bruke kortet helt gratis med god samvittighet. Oversikt over kredittkort.


Forbrukslån
Mest populære kredittkort
Kredittkort på nett
Kredittkort på nett
365Direkte MasterCard
Følg oss på facebook