© 2013 - 2023, KredittkortPåNett.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Forskjellen på kredittkort og forbrukslån
Et kredittkort og et forbrukslån har tilsynelatende mange ting til felles, men hvis man setter seg nærmere inn i begge begrepene så vil forskjellene være så store at de egentlig ikke ligner.

I alle fall hvis man sammenligner tradisjonelle kredittkort og forbrukslån.

Både kredittkort og forbrukslån er penger du selv ikke eier, men har sjansen til å disponere, på ulike måter. Ved et kredittkort så får du et eget kort der du har en maksgrense med penger tilgjengelig, mens et forbrukslån gir deg pengene rett inn på den vanlige bankkortet ditt. Så langt, ikke de store forskjellene.

Kostnadene skiller de to
Mens et kredittkort kan være helt gratis å bruke, så vil et forbrukslån sjeldent være det.

På et kredittkort begynner rentene å løpe først etter noen uker, slik at hvis du bruker det riktig så vil det ikke koste deg noe. Med et forbrukslån begynner rentekostnadene å løpe umiddelbart, men til gjengjeld så er renten mye lavere.

Nettopp derfor anbefaler vi alltid at man bruker et forbrukslån dersom man skal betale avdrag, fordi at renten er såpass mye lavere. En enkel huskeregel er - store lån, forbrukslån, mens småkjøp = kredittkort.

Hovedgrunnen til at man burde ha et kredittkort på nett, uansett om man vurderer forbrukslån eller ei, er at det er en flott pengebuffer dersom noe uforutsett skulle skje.

Et forbrukslån kan ta noen dager å innfri, og det vil kostes deg å ha pengene på konto, så et kredittkort er en langt bedre reserveløsning.

Du kan finne mer informasjon om forbrukslån på Nettlåne og sammenligne ulike kreditorer!
Kredittkort / Forbrukslån
Forbrukslån
Mest populære kredittkort
Kredittkort på nett
Kredittkort på nett
365Direkte MasterCard
Følg oss på facebook