© 2013 - 2023, KredittkortPåNett.no, Alle rettigheter forbeholdt Walle Inter Media AS. - Kontakt oss - Sidekart
Kredittkort tips
Refinansiering av kredittkortgjeld
Har du flere kredittkort der du har benyttet hele, eller størsteparten av den disponible kreditten, og sliter du med å betale noe mer enn minimumsbeløpet på hvert kort, hver måned, bør du vurdere om det kan være lurt å refinansiere kredittkortgjelden din.

Lavere rente på et refinansieringslån
I de fleste tilfeller vil renten på et usikret forbrukslån være lavere enn på en kredittkortgjeld av samme størrelse. På toppen av dette kommer besparelsen i gebyrer, ved at du bare får ett refinansieringslån å betale ned på, frem for mange mindre lån. Totalt sett kan besparelsen ved å slå sammen flere mindre gjeldsposter i ett stort lån, derfor være betydelig.

Når du har refinansiert din kredittkortgjeld, er det selvsagt svært viktig at du er disiplinert og ikke lengre benytter kredittkortene du nettopp har innløst. Bruker du refinansieringslånet som en enkel måte å få frigitt en stor mengde kreditt på dine kredittkort, ender du fort opp i en situasjon der problemene blir mye større.

Det beste du kan gjøre er derfor å si opp kredittkortene, klippe dem i stykker og kaste dem i søpla. Da unngår du at du lar deg friste til å bruke et kort og pådra deg ytterligere gjeld, som du kanskje ikke har råd til å betale tilbake.

Prioriter nedbetaling av gjeld
Når du har refinansiert din kredittkortgjeld vil det totale månedlige avdraget du skal betale på gjelden din i utgangspunktet bli lavere. Her er det viktig å ikke falle for fristelsen og benytte det overskytende til forbruk, men heller prioritere å betale ned mer på gjelden.

Jo mer du klarer å betale i månedlig avdrag på refinansieringslånet, desto raskere vil du bli kvitt lånet og desto lavere vil de totale kredittkostnadene ved lånet bli. På et typisk refinansieringslån på 50.000kr. Vil det å betale ned lånet 12 måneder raskere enn planlagt, kunne utgjøre så mye som 5.000kr. I besparelse.

Refinansiering hvis gjelden er sendt til inkasso
Har et eller flere av dine kredittkort blitt sendt til inkasso, bør du kraftig vurdere om det kan være lurt å refinansiere inkassogjelden gjennom et nytt lån. De fleste tilbydere av usikrede forbrukslån, stiller som krav at du ikke har noen betalingsanmerkninger og inkassosaker for at du skal kunne få et lån.

I praksis har banken imidlertid ingen mulighet for å sjekke om du faktisk har en eller flere inkassosaker, så lenge disse ikke har gått til rettslig inndrivelse, hvilket vil si at Forliksrådet eller Namsmannen er involvert. Det er derfor ikke noe i veien for å ta opp et nytt lån, som du bruker til å betale ned din kredittkortgjeld, inkludert den gjelden som er sendt til inkasso. 

Forbrukslån
Mest populære kredittkort
Kredittkort på nett
Refinansiering av kredittkortgjeld
Kredittkort på nett
365Direkte MasterCard
Følg oss på facebook